Politică

Băsescu: Dacă aş fi prim-ministru, aş adopta reducerea CAS acum

Băsescu: Dacă aş fi prim-ministru, aş adopta...

Autor: Valentina Postelnicu

16.07.2014, 14:29 2034

Întrebat dacă, în calitate de premier, ar adopta reducerea CAS, în acest moment, preşedintele Traian Băsescu a spus: ”Răspunsul meu e da”. El a explicat şi în ce condiţii ar face acest lucru, şi anume ”dacă voinţa politică se materializează şi în alte acţiuni, precum reducerea cheltuielilor aparatului bugetar”.

Şeful statului a acuzat Guvernul că doreşte să scadă CAS mărind taxele.

Despre faptul că premierul a afirmat că nu a înţeles pronunţia termenului ”MTO” în limba engleză, şeful statului a spus că i-a vorbit în limba română premierului, pentru că discuta cu primul-ministru al României.

”Am folosit abrevierea în limba română, aşa cum o foloseşte Ministerul de Finanţe”, a arătat Băsescu.

Şeful statului a comentat şi faptul că premierul a venit la consultări cu ministrul Ioana Petrescu, deşi iniţial anunţase că vine singur.

”Primul-ministru a luat-o (pe Ioana Petrescu - n.r.), deşi ştia că i-a luat orice armă să susţină reducerea CAS. A fost un bărbat number one domnul Ponta, pentru că, iniţial, a spus că vine singur. Pe urmă a hotărât să o ia, când a constatat că, nemaiavând argumentul Codului Fiscal, cineva trebuie să dea răspunsurile, şi a lăsat-o pe doamna ministru să dea răspunsurile”, a comentat Traian Băsescu.

În opinia şefului statului, ”ticăloşia acestei abordări este că laşi mai mulţi bani la companii şi laşi sarcina în spatele populaţiei”.

”El a vrut, a jucat totul pe CAS, pe electoratul de centru-dreapta”, a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO