Politică

Băsescu despre subvenţii: Copos primeşte mai multe subvenţii decât un pensionar dintr-o garsonieră

Autor: Iulian Anghel

26.05.2011, 14:30 1034

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi la Radio RomâniaActualităţi că modalitatea de acordare a subvenţiilor, inclusiv acelora pentru încălzire trebuie modificată întrucât ceea ce seîntâmplă astăzi pe această zonă nu reprezintă decât o risipă abanului public.

"Acum si eu primesc subventie şi primeşte şi Copos şi DinuPatriciu şi Boc. Spun Copos. El dacă are un apartament de 200 demetri pătraţi primeste o subvenţie mult mai mare decât un pensionarcare sta în garsonieră. Spun Copos pentru ca el e mai puţinsupărăcios. Trebuie revizuite subvenţiile, altfel ne batem joc debanul public", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus că înţelege foarte bine dificultăţilepopulaţiei în principal cele ale bugetarilor şi pensionarilor careau plătit cel mai greu cost al crizei, apreciind însă căsubvenţiile pentru a face viaţa acestor oameni mai uşoară sunt,până la urmă, tot o problemă de resurse: "Dacă nu mai ai resurse numai ai de unde sa le dai".

"La fel şi la ţară - a continuat preşedintele - cineva are treihectare de pămant şi noi continuam să-i dam tot felul de ajutoaresociale, deşi terenul e nelucrat. Ţara nu poate să plateascănemunca".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO