Politică

Berlinul îl convoacă pe ambasadorul român în Germania

Berlinul îl convoacă pe ambasadorul român în Germania (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

12.07.2012, 19:34 1412

Guvernul german l-a convocat joi pe ambasadorul României la Berlin pentru a-i prezenta "preocuparea" sa faţă de situaţia politică din ţară, a anunţat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

"I s-a prezentat marea preocupare a Guvernului federal faţă de evoluţia politică internă din România", a anunţat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-un comunicat.

Ambasadorul României în Germania este Lazăr Comănescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentând discuţia telefonică dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, şi preşedintele suspendat, Traian Băsescu, că nu Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul român şi că ceea ce vor vota românii nu poate fi schimbat de nimeni.

Tot luni, Victor Ponta a mai declarat că este convins că pe 30 iulie, imediat după referendumul de demitere a şefului statului, niciun creştin democrat german n-o să-şi permită să mai jignească poporul român şi să spună că România este o dictatură, el întrebând, retoric: "Ce, suntem colonie?".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO