Politică

Boc cheamă investitori chinezi la proiecte de infrastructură

Boc cheamă investitori chinezi la proiecte de infrastructură

Autor: Ovidiu Bărbulescu

13.04.2011, 14:15 44

Investitorii chinezi sunt aşteptaţi să ia parte la proiectele detip public-privat care vor fi iniţiate în România, în construcţiade autostrăzi, poduri, hidrocentrale sau în agricultură, a afirmat,miercuri, premierul Boc, în discuţia cu o delegaţie oficialăchineză aflată în vizită la Bucureşti.

Contractele de parteneriatpublic-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale aleîntâlnirii organizate, la Palatul Victoria, între premierul EmilBoc şi delegaţia chineză condusă de Li Changchun, membru înComitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central alPartidului Comunist Chinez.

Boc a arătat că, în urma adoptăriiLegii parteneriatului public-privat, Guvernul îi aşteaptă inclusivpe investitorii chinezi să participe la modernizarea lucrărilor deinfrastructură.

"Acest parteneriat public-privatne va permite să ne consolidăm relaţiile economice cu proiecteimportante în energie, transporturi, cultură, mediu, agicultură,având în vedere potenţialul pe care China îl are de a investi. Numai vorbim de lucrările de infrastructură - fie autostrăzi în regimde parteneriat public-privat sau construcţia de poduri, precumpodul de la Brăila, ori construcţia de hidrocentrale", a afirmatBoc.

Direcţia Generală Piaţă Internă şiServicii a Comisiei Europene a atras atenţia autorităţilor românecă actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrată în vigoareîn octombrie anul trecut, este în contradicţie cu normele UE şi asolicitat remedierea de urgenţă a problemelor de neconformitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO