Politică

Boc se întâlneşte cu Isărescu pentru "trecerea la euro"

Boc se întâlneşte cu Isărescu pentru "trecerea la euro"

Autor: Iulian Anghel

31.10.2011, 11:01 934

Guvernul a anunţat o întâlnire la BNR pentru astăzi, 31 octombrie, a "Comitetului interministerial pentru trecerea la euro". Întâlnirea va începe la 14.30. Din comitetul interministerial fac parte premierul Emil Boc, guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi miniştrii Finanţelor, Justiţiei, Economiei, Muncii, Administraţiei şi Internelor şi Muncii şi reprezentanţii Institutului Naţional de Prognoză şi ai INS.

România are ca ţintă aderarea la zona euro în 2015. Situaţia din Grecia despre care liderii europeni susţin că a creat probleme zonei euro pentru că a aderat nepregătită s-ar putea să ridice bariere suplimentare în faţa ţărilor care urmăresc această ţintă.

Ipoteza apariţiei unei "Europe cu două viteze" în care deciziile luate în zona euro să afecteze ţări din afara zonei îngrijorează aceste din urmă state. Marea Britanie a cerut deja ţărilor UE din afara euro să facă un front comun pentru a bloca o astfel de perspectivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO