Politică

Bolcas: PRM nu va face opozitie comuna cu PSD in Parlament

26.01.2005, 00:00 13

Paralmentarii PRM nu vor face opozitie comuna cu PSD si este posibil ca ei sa sustina si proiecte ale Aliantei PNL-PD care le sunt pe plac. Asertiunea ii apartine liderului grupului PRM din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, care a afirmat ieri ca, daca ar face opozitie comuna cu orice partid, Partidul Romania Mare si-ar pierde identitatea.
"Nu vom da neconditionat votul nostru unei formatiuni sau alteia", a adaugat el.
Deputatul PRM a precizat ca, in cazul in care Alianta D.A. va aduce proiecte bune, atunci parlamentarii PRM "vor lucra pentru a se transforma in legi". Parlamentarii PRM critica totusi, o serie de initiative ale Guvernului si ale Aliantei D.A.
Intre acestea, ideea de schimbare a presedintilor celor doua camere si ideea unor sedinte comune cu Guvernul Ungariei.
PRM a votat, la momentul alegerii presedintilor celor doua camere, alaturi de PSD care, beneficiind si de sprijinul de la acea vreme a PUR a putut sa-i impuna pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu ca sefi ai Legislativului.
De asemenea, parlamentarii PRM au votat, la investitura Guvernului, impotriva programului si a echipei Tariceanu. Acest lucru a facut si PSD, Guvernul trecand insa testul cu voturile PNL-PD si ale PUR. Minoritatile nationale si cativa deputati sindicalisti, pe atunci in PRM, au votat si ei pentru echipa Tariceanu.
Bolcas spune ca, daca partidul sau a votat in cateva circumstante alaturi de PSD, acest lucru nu inseamna ca cele doua formatiuni vor face opozitie impreuna.
Majoritatea parlamentara care sprijina Guvernul este foarte fragila. De aceea orice vot poate determina destinul unei legi - ceea ce inseamna ca, inainte de adoptarea ei, trebuie purtate negocieri intense. Actele normative, cele organice, nu vor mai putea trece, precum in legislatura trecuta, doar prin vointa majoritatii si un vot din opozitie va creste considerabil in importanta. Aici coerenta actelor normative transmise de Executiv pentru a fi discutate va fi un argument important pentru a atrage voturi.
De remarcat ca, in Legislatura trecuta, PRM a colaborat cu PNL si PD la depunerea unor motiuni impotriva Guvernului PSD, condus de Adrian Nastase. Dar de cele mai multe ori, la votarea legilor, in comisii sau in plen, PRM s-a situat de partea PSD si a sprijinit acest partid sa promoveze acte normative importante. Parlamentarii acestui partid motivau ca respectivele proiecte sunt bune si nu pot vota impotriva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO