Politică

Haos la vârful politicii, când România traversează cea mai bună situaţie economică: PSD şi ALDE i-au retras sprijinul politic premierul Grindeanu. Dragnea, şeful PSD, spune că miniştrii PSD şi ALDE şi-au dat demisia. Premierul nu mai are guvern. Aşteptăm demisia de onoare a acestuia

Haos la vârful politicii, când România traversează...

Autor: Liviu Dadacus

14.06.2017, 21:43 2548

UPDATE: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, după şedinţa CExN al PSD că din păcate premierul nu a mai aşteptat votul din partid, dar a luat act de anunţul lui Grindeanu că îşi va prezenta demisia, PSD fiind gata să facă nou Guvern.

”Toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile, şi nu vorbim de celebrele demisii în alb, cu excepţia ministrului Comunicaţiilor care e plecat din ţară şi a trimis-o pe mail. Am luat act de anunţul premierului că îşi va prezenta demisia. PSD e pregătit să formeze un nou guvern”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Naţional Executiv.

Aceasta a explicat că în cadrul discuţiilor pe marginea evaluării Guvernului, la un moment dat au făcut o pauză, moment în care premierul Sorin Grindeanu a decis să plece.

”Am făcut şi o pauză, aşteptând ca în partea a doua, după ce mulţi colegi şi-au spus punctele de vedere, să găsim care e cea mai bună soluţie. Din păcate, premierul nu a mai aşteptat să ne îndreptăm către un vot, care putea să cuprindă un pachet atât de măsuri administrative, cât şi nişte înlocuiri. Nu neapărat demiterea sau demisia premierului. Eu am descurajat intenţia de a se escalada un conflict şi am cerut colegilor mei să nu se discute cu patimă. Din păcate premierul nu a mai aşteptat. Ne-a spus că putem să îl şi excludem din partid că nu îl mai interesează”, a mai spus Dragnea.

UPDATE Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat în timpul şedinţei CExN al PSD.

Premierul Sorin Grindeanu a părăsit şedinţa social-democraţilor şi urmează să facă declaraţii de la Palatul Victoria.

Raportul de evaluare discutat în şedinţă arăta că doar 13% dintre măsurile promise au fost implementate.

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Retragerea sprijinului politic a fost votată în unanimitate.

Totodată, membrii CExN au votat în tot unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care, posibil, la cererea lui Grindeanu, vor accepta să facă parte din Cabinetul lui.

Numărul total de voturi a fost în ambele cazuri de 68, au declarat surse politice.

Anterior, Tăriceanu a anunţat că: ”noi am votat astăzi retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. De asemenea, colegii care sunt membri în Executiv m-au înştiinţat că sunt cu demisiile, scrise deja, la purtător, dar mi le-au înaintat mie în a-mi arăta că sunt solidari cu această decizie a Biroului Politic Central de retragere a sprijinului politic şi, ca atare, nu ştiu ce se va întâmpla la PSD, nu vreau să anticipez, chiar dacă aş putea. O să aşteptăm şi decizia lor şi, mai departe, trebuie să vedem care este soluţia pentru ieşirea din criza politică care se conturează, în condiţiile în care premierul Grindeanu va trebui să îţi spună poziţia”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO