Politică

Călin Popescu Tăriceanu, propunerea de prim-ministru al ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, propunerea de prim-ministru al...

Autor: Mediafax

20.11.2016, 15:12 1672

”Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii în interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă cu electoratul a rezultat necesitatea ca partidul nostru, ALDE, să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele, care nu au fost foarte profunde, pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile pe care le-au înaintat colegii astăzi a rezultat faptul că candidatul nostru cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

El a spus că experienţa pe care o are, dar şi rezultatele pe care le-a avut Executivul condus de Tăriceanu în perioada 2004-2008, dar şi pentru faptul că românii au simţit în buzunare transferul de bunăstare, au fost motivele pentru care Călin Popescu a fost desemnat pentru această funcţie de liderii ALDE.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în ultima perioadă, a fost întrebat de oameni ”de ce nu mai candidează” pentru funcţia de premier.

”Sigur că nu poţi candida pentru o astfel de funcţie, dar fiecare partid , cred că în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul în care ne vor da votul, destinele lor. Aceasta e situaţia în care ne-am găsit şi am decis să luăm o decizie”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vede faptul că PSD refuză să spună ce premier propune, el a spus că fiecare partid îşi defineşte propria strategie şi tactică de campanie.

”Asta nu înseamnă că nu putem să colaborăm”, a adăugat Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO