Politică

Ce deputaţi şi senatori au demisionat în prima zi a sesiunii parlamentare şi cum intri în grevă, dar îţi iei leafa

Ce deputaţi şi senatori au demisionat în prima zi a sesiunii parlamentare şi cum intri în grevă, dar îţi iei leafa

Autor: Iulian Anghel

01.02.2012, 17:20 382

Prima zi a sesiunii ordinare a Parlamentului, 1 februarie, a debutat cu câteva demisii din grupurile parlamentare sau chiar din Legislativ.

- Senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias a demisionat din partid, deci şi din grupul parlamentar şi s-a înscris în PC. Banias este cercetat de DNA într-un dosar privind contrabanda în Portul Constanţa, acelaşi dosar în care anul trecut numărul doi în Ministerul de Interne, secretarul general al ministerului Laurenţiu Mironescu, fusese arestat.

- Senatorul PDL Iulian Urban a demisionat din PDL. La debutul protestelor de strad` el \i numise pe protestatari "viermi".

- Deputatul de Bihor Nicolae Jolţa a demisionat din PNL.

- Deputatul UNPR Dan Ilie Morega a demisionat din partid şi din grupul parlamentar. Până în vara lui 2010, el fusese în PNL. În toamna lui 2011 s-a înscris în UNPR. A avut probleme cu justiţia, fiind condamnat cu suspendare pentru sponzorizare ilegală a campaniei electorale (de aceea a fost demis din PNL) şi apoi achitat. În timp, Morega a mai fost membru al ApR, PDSR, PNL Câmpeanu şi PRM.

- Deputata PNL Adriana Săftoiu (fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu) a demisionat din Parlament, dar rămâne în partid.

În prima zi a sesiunii ordinare, parlamentarii USL (PSD, PNL şi PC) au votat să boicoteze lucrările Parlamentului. Ei au anunţat că intră într-o grevă parlamentară nelimitată împotriva actualei puteri. Îşi vor ridica, în schimb, drepturile băneşti, dar nu le vor folosi, spun ei, în scopuri personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO