Politică

Cine sunt candidatii principalelor partide care isi disputa Bucurestiul la alegerile legislative

Cine sunt candidatii principalelor partide care isi disputa Bucurestiul la alegerile legislative
16.11.2008, 20:08 13

Cu doua saptamani inainte de alegeri, campania electorala pare mai lipsita de nerv ca niciodata in anii de dupa revolutie. Lucrurile nu stau totusi chiar asa, tinand seama de faptul ca introducerea partiala a votului uninominal centreaza campania pe cadidati si nu pe partid.

Altfel spus, ce vedeam in urma cu 4 ani, o mobilizare generala a unui partid, s-a transformat in peste 400 de campanii mici (pentru un partid) - fiecare candidat in colegiul lui incercand sa-si convinga electoratul.
Diferenta fata de votul pe lista este ca in trecut puneam stampila pe partid si rareori ne uitam sub sigla acelui partid unde se afla, de asemenea, o lista intreaga de candidati. Acum accentual cade pe candidat si abia in al doilea rand pe partid. Dar cine sunt acesti candidati?
Cum, ca intotdeauna, atentia va fi centrata pe Bucuresti, ZF prezinta lista candidatilor din Capitala a principalelor trei partide cu pretentii si sanse de a ajunge la guvernare dupa alegerile de peste doua saptamani.
Prezenta la vot va fi esentiala si in aceste alegeri. Vor veni cetatenii la vot mai mult decat in alte campanii mai ales acum cand, intr-o prima etapa, votam oaneni si nu liste de partid?
Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, considera ca prezenta la vot la alegerile din 30 noiembrie va depinde de campania electorala, el remarcand ca romanii sunt obositi "dupa un conflict institutional indelungat si dupa cateva scrutine la care au fost supusi in ultima vreme".
"Totul depinde de campanie. Nu s-a stabilit nicio legatura din punct de vedere statistic intre sistemul electoral si participarea la vot", a sustinut Parvulescu.
Pentru a afla exact colegiul in care ar urma sa votati atat in Bucuresti, cat si in tara, siteul Biroului Electoral Central www.becparlamentare2008.ro este foarte util.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO