Politică

Cine sunt cei zece pesedişti de pe lista Gândul care deţin terenuri forestiere

Cine sunt cei zece pesedişti de pe lista Gândul care...

Autor: Sorina Ionaşc

14.06.2014, 10:29 557

Orice proprietar de teren forestier ar putea să-şi defrişeze legal întreaga suprafaţă de pădure pentru a-şi construi pensiuni, spaţii de agrement, baruri, piscine şi spa-uri, totul în scop turistic.

Aceasta este ideea unui grup de 38 de deputaţi, care propun ca pădurile să poată fi introduse în intravilan, adică o zonă în care se poate construi, dacă este destinată unităţilor turistice. Marea problemă în amendamentele depuse de aceşti deputaţi la Codul Silvic o reprezintă o modificare la articolul 37, alineatul 2, litera b), prin care se  permite scoaterea din fondul forestier naţional până la 100% din suprafaţa pădurii private, şi nu doar 5%, maximum 200 de metri pătraţi, aşa cum prevede legea actuală.

După ce v-a prezentat planul legislativ al deputaţilor, gândul vă spune cine sunt aceşti parlamentari şi care sunt cei zece care au terenuri forestiere şi ar putea beneficia de amendamentele propuse.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO