Politică

Cioloş: Am nominalizat-o pe Guseth pentru că e un expert ce cunoaşte domeniul, chiar dacă nu e jurist

Cioloş: Am nominalizat-o pe Guseth pentru că e un...

Autor: Ana Maria Lazăr

16.11.2015, 17:54 150

"Eu am nominalizat-o pe doamna (Cristina - n.r.) Guseth pentru că, chiar dacă nu e jurist, e un expert care cunoaşte foarte bine domeniul şi vorbim de un post de ministru, nu de un post de expert în minister", a declarat Cioloş, la Palatul Parlamentului.

Cioloş a mai spus că în cadrul instituţiei sunt foarte mulţi jurişti şi că la conducerea ministerului trebuie o persoană care "să cunoască sectorul juridic şi care să aibă credibilitate", având în vedere că problema mare a justiţiei a fost multă vreme "problema credibilităţii".

"A câştigat foarte mult în credibilitate justiţia din România şi cred eu că în fruntea Ministerului Justiţiei, într-un guvern tehnocrat, cineva care se ocupă de ani mulţi de zile de probleme legate de lupta împotriva corupţiei, cunoscută foarte bine şi care cunoaşte foarte bine domeniul, cred eu că poate să aducă un plus, inclusiv un plus de credibilitate justiţiei, aşa cum ea este reprezentată de Ministerul Justiţiei", a mai spus Cioloş.

Premierul desemnat a mai spus că aşteaptă să vadă ce spune Comisia juridică, Cristina Guseth urmând să fie audiată luni seară.

Cristina Guseth, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Justiţiei, este de 17 ani director al fundaţiei Freedom House România, ONG cu credibilitate în zona de integritate şi politici anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO