Politică

Cioloş: Nu îmi fac iluzia că într-un an vom porni sau finaliza toate măsurile de combaterea sărăciei

Cioloş: Nu îmi fac iluzia că într-un an vom porni sau...

Autor: Alexandru Moise

17.02.2016, 19:45 73

"Nu îmi fac iluzia că într-un an de zile vom putea porni sau finaliza toate aceste măsuri şi nici nu am pretenţia să fie considerate ca un pachet al Guvernului. Jucăm rolul de autoritate centrală, de guvern, de coordonare şi vrem să mobilizăm şi coagulăm energii care să tragă în aceeaşi direcţie, deci încercăm să tragem la aceeaşi căruţă.(...) Sunt aici, în pachetul acesta multe măsuri care sunt ale dumneavoastră şi nu avem pretenţia să le luăm, să ni le apropiem şi să ne punem eticheta pe ele. Cred că şansa de reuşită pentru multe aceste măsuri este să continuaţi să vă asumaţi paternitatea lor şi rolul important de implementare a lor", le-a spus premierul reprezentanţilor societăţii civile, a mediului academic şi ai administraţiilor publice locale cu ocazia dezbaterii Pachetului integrat de combaterea sărăciei care a avut loc, miercuri, la Guvern.

Dacian Cioloş a precizat că Guvernul încearcă să "nu încurce mai mult decât să ajute", precum şi să înveţe din experienţa acumulată de factorii implicaţi în combaterea acestui flagel.

Totodată, el le-a cerut reprezentanţilor autorităţilor locale să identifice care sunt măsurile cele mai potrivite pentru comunităţile pe care le reprezintă.

De asemenea, premierul a făcut apel la ONG-uri să analizeze măsurile conţinute de pachet şi să vină cu sugestii şi iniţiative de modificare a lor sau de adăugare a noi măsuri.

Purtătorul de cuvând al Executivului a anunţat că adresa de contact dedicată acestui scop este antisărăcie@gov.ro şi a amintit că sunt aşteptate modificări punctuale pentru fiecare măsură în parte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO