Politică

Comisia juridică din Senat a decis: Se graţiaza în întregime pedepsele pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, celor care au 3 ani de pedeapsă, femeilor însărcinate

Comisia juridică din Senat a decis: Se graţiaza în...

Autor: Liviu Dadacus

25.04.2017, 17:04 7069

Astfel, Comisia juridică a adoptat un amendament cu următorul cuprins: „Se graţiază în întregime pedepsele pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani”.

Un alt amendament adoptat are următorul cuprins: „Se graţiază în parte, cu 1/2, pedeapsa cu închisoarea între 6 şi 10 ani aplicate persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani”.

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, un amendament potrivit căruia se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, în condiţiile în care Guvernul propusese un termen de 5 ani.

Amendamentul, propus de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Parchetul General şi preşedintele Comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae, a fost adoptat cu 7 voturi „pentru” şi 2 abţineri.

Amendametul propus de reprezentantul Barourilor, de 6 ani, şi asumat de senatorul PMP, Traian Băsescu, care a renunţat la termenul său de 10 ani, nu a întrunit numărul necesar de voturi, cumulând 8 abţineri, un vot „pentru” şi un vot „împotrivă”.

În proiectul Guvernului se prevedea că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv aplicate de instanţa de judecată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO