Politică

Continua demisiile la PSD

03.06.2005, 20:21 14

Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Vacaroiu, cunoscut ca un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu, si-a inaintat, ieri, demisia din PSD, el urmand unui sir de demisii, dupa Congresul din aprilie.

Tot ieri, fostul ministru al mediului in guvernul PSD, Petre Lificiu, si-a dat demisia din partid si a anuntat ca se va inscrie in Partidul Ecologist.

Mironov este al doilea om foarte apropiat de fostul presedinte care pleaca din PSD, dupa ce Ion Iliescu a pierdut sefia partidului.

Ieri, Mironov a declarat ca a demisionat din PSD pentru ca partidul s-a departat de stanga politica. "Deturnarea" catre dreapta politica ar fi fost produsa de Adrian Nastase si ceilalti membri ai noii conduceri a PSD, a spus Mironov.

Saptamana trecuta, senatorul Ioan Talpes (fost consilier al lui Ion Iliescu) a demisionat din partid pe motiv ca noua conducere l-a tratat fara respect pe Ion Iliescu. Pe langa cei mentionati, din partid au mai plecat senatorul Neculai Apostol si deputatii Mihai Malaimare si Traian Dobre, dar si presedintele PSD Arad Dorel Popa. Aceste plecari au alimentat ipoteza ca Ion Iliescu va parasi si el PSD si isi va face un alt partid, intrucat toti cei care au demisionat erau suporterii fostului sef al statului.

In acelasi timp, senatorul de Timis, fostul ministru al agriculturii, a amenintat ieri ca intentioneaza sa demisioneze din functia de vicepresedinte al partidului, nemultumit de faptul ca unii dintre lideri PSD au cumulat, dupa Congres, mai multe functii. Sarbu i-a nominalizat pe Ioan Rus si Dan Nica (apropiati ai actualei conduceri) care, desi au si alte functii in partid, au obtinut si sefia a doua departamente ale partidului, in guvernul din umbra al PSD. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO