Politică

Diferend PNL-PD in desemnarea candidatilor

12.02.2004, 00:00 17



Alianta PNL-PD se confunta cu primul diferent de la constituire, generat de opiniile diferite privind desemnarea candidatilor la primariile marilor orase. In timp ce liberalii vor candidati comuni pentru primariile unor orase municipiu de judet, democratii sustin varianta candidaturilor separate. Singura exceptie o face Bucurestiul, unde ambele partide il vor sustine pentru al doilea mandat pe Traian Basescu. PNL, prin purtatorul de cuvant Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca liberalii sustin depunerea de liste comune cu PD, exemplificand ca a primit o cerere concreta de acest fel de la filiala Timisoara. O candidatura comuna ar putea asigura succesul Aliantei, avand in vedere ca judetul Timis este fieful formatiunilor de centru-dreapta.



Nicolaescu a intarit astfel anuntul facut luni de purtatorul de cuvant al Aliantei, liberalul Calin Popescu-Tariceanu. Tariceanu spunea ca Alianta va avea candidati comuni in primele zece orase ca pondere, urmand sa fie comandate sondaje de opinie in acest sens. Insa, a doua zi, Tariceanu a fost contrazis de presedintele PD. Traian Basescu spunea marti ca la alegerile locale PD va depune liste comune cu PNL doar la Bucuresti, asa cum prevede protocolul. Basescu a parut chiar iritat de propunere, afirmand ca PD nu mai "inghite" povestea cu sondajele de opinie. Mai multi analisti politici, inclusiv ultimul raport al Societatii Academice din Romania, au aratat ca decizia Aliantei PNL-PD de a candida separat la locale este in dezavantajul ambelor partide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels