Politică

Disputa D.A.-PSD pe tema motiunii

16.06.2005, 20:27 17

Reprezentantii Aliantei D.A. critica decizia PSD de a depune o motiune de cenzura ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind proprietatea si justitia.

Depunerea unei motiuni de cenzura este o optiune constitutionala, asa cum este si angajarea raspunderii. Dar liderii Aliantei sustin ca, in circumstantele de fata, PSD se situeaza, prin depunerea ei, in curentul "antieuropean si antireformist" al Romaniei.

Motiunea de cenzura depusa de PSD va fi prezentata, luni, in plenul Camerelor reunite, iar dezbaterea si exprimarea votului secret cu bile va avea loc in sedinta de miercuri a Parlamentului, a anuntat, ieri, secretarul Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca partidul sau depune motiunea intrucat "Guvernul Basescu a decis sa sfideze in continuare rolul constitutional al Parlamentului".

Geoana afirma ca un set de legi cu implicatii sociale, economice si juridice semnificative au fost trimise "in vrac", fara a se da Parlamentului sansa de a le dezbate.

In replica, presedintele democrat Emil Boc a afirmat ca prin depunerea motiunii, PSD se va situa "definitiv" in cadrul curentului antieuropean si antireformist al Romaniei.

"Eu inca sper ca, in cele din urma, PSD va reflecta suficient de bine si de matur pentru a nu depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru ca, in acest moment, a initia o motiune de cenzura asupra unui proiect de lege de care depinde integrarea Romaniei in UE in 2007 si neaplicarea clauzei de salvgardare inseamna a te plasa definitiv in cadrul curentului antieuropean si antireformist al Romaniei", a aratat liderul PD Emil Boc.

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca depunerea motiunii reprezinta "un gest anormal", prin care social-democratii doresc sa-si pastreze privilegiile castigate in cei patru ani de mandat.

"Este un gest anormal pentru ca, in opinia noastra, asta inseamna ca PSD doreste mentinerea coruptiei, ca nu doreste sa lupte impotriva coruptiei", a afirmat Nicolaescu, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO