Politică

Duvaz, candidat PSD la Bucuresti?

11.03.2004, 00:00 19



Ieri dupa-amiaza, organizatia de Bucuresti s-a reunit pentru a-l desemna pe candidatul acestui partid la alegerile pentru primarul general al Capitalei. Agentia Mediafax a citat surse din partid, potrivit carora Bogdan Niculescu Duvaz va fi aruncat in lupta electorala pentru fotoliul de primar general al Bucurestilor.



Pana acum, PSD a intarziat numirea unui candidat pentru aceasta functie, pentru ca nu gasise un pretendent la postul ocupat acum de Traian Basescu. Este cea mai inalta functie, dupa presedintele tarii, care este ocupata printr-un scrutin electoral, daca se ia in calcul numarul de voturi care sunt exprimate pentru acest post. PSD nu a avut niciodata succes in alegerea primarului general de la Bucuresti. Pana acum, nici Sorin Oprescu, nici Ilie Nastase nu au castigat din confruntarea directa pentru aceasta functie fie cu CDR, in 1996, fie cu PD, in 2000.



Daca va fi desemnat Bogdan Niculescu Duvaz, atunci este clar ca partidul de guvernamant il vede pe Traian Basescu un candidat cu sanse. Pentru a-l devansa pe liderul PD, PSD pare sa se fi gandit la alegerea unui contracandidat care sa-l cunoasca bine. Duvaz i-a fost alaturi actualului primar general de la inceputul anilor 90 pana in vara anului trecut. Au fost amandoi in echipa lui Petre Roman, au fost amandoi ministri in guvernele la a caror alcatuire a participat PD, au fost, impreuna, vicepresedinti ai Partidului Democrat. In toti acesti ani, s-au si inrudit - dl Duvaz i-a fost nas familiei Basescu la nunta de argint. Anul trecut, insa, Bogdan Niculescu Duvaz, dupa trei ani de opozitie si de atacuri la adresa partidului de guvernamant, a trecut in barca Puterii. Dintre toti liderii care au plecat spre PSD, de la venirea lui Traian Basescu la conducerea PD, Bogdan Niculescu Duvaz a avansat cel mai rapid. Ceilalti - de la Alexandru Sassu sau Mihai Darie, de la Victor Bostinaru sau Critian Dumitrescu - au ramas in posturi obscure la noul partid. Niculescu-Duvaz a fost ales anul trecut drept purtator de cuvant al PSD - o figura care face, intr-un fel imaginea partidului - si apoi a fost numit si secretar executiv al partidului de guvernamant. Schimband haina de partid, Duvaz a schimbat si discursul la adresa lui Basescu. Atunci cand partidul cel nou i-a cerut-o l-a atacat la modul cel mai dur pe fostul sau camarad.



Pentru campania de la Bucuresti, PSD a cautat mult - le-a propus, in timp, la bursa zvonurilor verificata prin presa - lui Cozmin Gusa, Miron Mitrea, Ionel Blanculescu, Florin Georgescu si multor altora. Ramane de verificat cum anume va fi primita in organizatia Bucuresti - una dintre cele mai independente de decizia liderilor de la centru - propunerea venita de sus.



Daca va candida, Duvaz il va avea contracandidat si pe un alt purtator de imagine, al PRM, Dumitru Dragomir.



Duvaz fumeaza pipa si este vanator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri