Politică

Eşalonul doi al lui Victor Ponta se pune în mişcare. Cine vine, cine a plecat din ministere

Eşalonul doi al lui Victor Ponta se pune în mişcare. Cine vine, cine a plecat din ministere

La preluarea mandatului, pre­mierul Victor Ponta a spus că va înlocui doar prefecţii şi secretarii de stat, dar nu pe criterii politice

Autor: Iulian Anghel

17.05.2012, 00:07 3186

La puţin peste o săptă­mână de la preluarea mandatului, guvernul Ponta a înlocuit jumătate din secretarii de stat din ministere (guvernul Ungureanu a avut 36 de secretari de stat în ministere).

Înlocuirile au început şi în agenţiile guvernamentale ai căror şefi aveau rang de secretari de stat (în total fostul guvern avea 54 de poziţii de secretari de stat), dar şi în alte structuri, semn că schimbarea nu se va opri doar la nivelul secretarilor de stat.

La preluarea mandatului, pre­mierul Victor Ponta a spus că va înlocui doar prefecţii şi secretarii de stat, dar nu pe criterii politice.

Toţi prefecţii au fost schimbaţi deja într-o singură zi, iar înlocuirea secretarilor de stat a început cu poziţiile cunoscute ca fiind proeminet politice, foştii titulari deţinând şi poziţii politice în partide. Mai multe organizaţii neguvernamentale de mediu i-au cerut ieri premierului să stabilească criterii clare pe care să le aibă în vedere la numirea secretarilor de stat din Ministerul Mediului şi la desemnarea şefilor instituţiilor deconcentrate din domeniu, după ce premierul le-a cerut să propună guvernatorul Deltei.

O dispută a apărut ieri după ce Victor Ponta a anunţat că l-a înlocuit pe Silvian Ionescu (PDL) din fruntea Gărzii de Mediu, în vreme ce acesta a susţinut că-şi înaintase deja de opt zile demisia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO