Politică

Expertii de la Bruxelles au deschis cazul Puwak

05.09.2003, 00:00 23



O echipa de experti a Comisiei Europene a ajuns ieri la Bucuresti pentru a verifica informatiile din presa privind modul in care a fost dobandite si folosite fondurile europene din programul Leonardo da Vinci de catre societatile comerciale ale sotului si fiului ministrului Hildegard Puwak.

Purtatorul de cuvant al Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, a declarat, conform Mediafax, ca echipa de audit a sosit la Bucuresti, intr-o misiune de culegere de informatii referitoare la acest caz. Expertii fac parte din Directia Generala pentru Educatie, Audiovizual si Cultura a Comisiei Europene, care gestioneaza programul Leonardo da Vinci. Expertii europeni vor pleca astazi din Romania. Informatiile obtinute vor fi prelucrate la Bruxelles. Rezultatele vor putea fi facute publice abia la finalul actiunii, a precizat Filote.



Dupa ce miercuri, Financial Times a relatat despre cazul Puwak, ieri cotidianul francez Le Monde scria, sub titlul "Nou scandal financiar in Romania" ca ministrul integrarii europene Hildegard Puwak este suspectata de deturnare de fonduri. "In timp de Bruxelles-ul cere Romaniei sa ia masuri draconice contra coruptiei, un nou scandal financiar afecteaza imaginea acestei tari, care si-a propus sa intre in 2007 in UE". Ziarul francez preciza ca "afacerea Puwak" a izbucnit in timp ce Comisia Europeana pregateste raportul de evaluare a statelor candidate la Uniunea Europeana.



In paralel cu verificarile desfasurata de OLAF, la Bucuresti Parchetul National Anticoruptie s-a sesizat din oficiu si va controla, separat, modul in care a fost dobandita si folosita suma de 150.000 de euro de catre firmele conduse de familia Puwak. In plan politic, PSD si Guvernul au sustinut-o pe Hildegard Puwak. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO