Politică

Filmul evenimentelor care l-au scos din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu de la Ministerul Muncii

Filmul evenimentelor care l-au scos din funcţie pe Sebastian Lăzăroiu de la Ministerul Muncii

Sulfina Barbu a spus că prioritatea sa la Ministerul Muncii este legea asistenţei sociale şi legea bugetului de pensii pentru 2011

Autor: Mediafax

19.09.2011, 00:00 859

Premierul Boc l-a schimbat vineri din funcţia de ministru al muncii pe Sebastian Lăzăroiu şi a numit-o pe Sulfina Barbu la mai puţin de trei luni de la începerea mandatului. Motivul a fost că Lăzăroiu s-a exprimat critic la adresa PD-L printr-o suită de declaraţii. Aceasta este cea mai rapidă decizie de până acum a premierului. Filmul evenimentelor a fost următorul:

Joi, 15 septembrie: Sebastian Lăzăroiu a declarat într-un interviu pentru "Gândul" că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta. "Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.). (...) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014".

Vineri, 16 septembrie, ora 13, la Radio România Actualităţi, Lăzăroiu a continuat ideea, spunând că generaţia de 35-45 de ani nu se mai simte reprezentată de niciun partid politic din România şi că este nevoie de o nouă forţă politică care să o reprezinte. "Sunt aceşti oameni de 35-45 de ani care lucrează în sectorul privat sau chiar la stat, care sunt împliniţi profesional, au slujbe bune, trăiesc decent, dar nu se mai simt reprezentaţi de forţele politice actuale. Sunt oameni care poate sunt mulţumiţi de situaţia lor personală, dar ies pe stradă şi nu sunt mulţumiţi de ceea ce văd. A mai fost o încercare de coagulare a unei astfel de mişcări în 2000, nu a reuşit, dar nu este târziu să mai încercăm să o construim", a spus Lăzăroiu.

Imediat au venit criticile de la partid:

Vineri, ora 14,30: Secretarul general al PDL Ioan Oltean a spus că Sebastian Lăzăroiu nu a ajuns ministru "în temeiul calităţilor sale excepţionale", ci pentru că l-a propus PDL. Oltean a mai spus că Biroul Permanent va analiza, luni, afirmaţiile acestuia la adresa PDL, semn că nu era luată deja decizia sau nu ştia de ea. "Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine", a spus Oltean.

Vineri la ora 15,07: Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat referitor la afirmaţiile lui Sebastian Lăzăroiu că PDL ar pierde alegerile în 2014 dacă nu creează polul de centru-dreapta, că întotdeauna primeşte cu un "zâmbet cald şi amical profeţiile" lui Lăzăroiu, dar că nu-l preocupă niciodată, iar Roberta Anastase a fost şi mai dură la ora 16,10: "Cred că domnul Lăzăroiu trebuie să se apuce de treabă şi să nu mai comenteze ca analist. Cred că este nevoie de o implicare a dânsului în politică şi nu de poziţia de analist", a declarat Roberta Anastase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO