Politică

Financial Times: Traian Băsescu denunţă legea privind schimbarea denumirii persoanelor de etnie romă

Autor: Mediafax

14.12.2010, 09:28 25

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că nu vapromulga legea privind revenirea la denumirea de "ţigan" în loc de"rom", într-un interviu publicat de Financial Times în ediţiaelectronică de luni, scrie Mediafax.

"Cred că este o mare greşeală, nu voi promulga niciodată oastfel de lege. O voi trimite înapoi", a declarat Băsescu pentruFT, adăugând că legea va fi "un gest de respingere".

Controversata lege, iniţiată de parlamentarul Silviu Prigoană,membru al PDL, presupune interzicerea folosirii termenului de "rom"în instituţiile din România, înlocuindu-l cu cel de "ţigan".

Aceasta reflectă frustrarea românilor cu privire la confuziacare se poate face între numele minorităţii rome şi cel al ţăriilor, deşi acesta provine din limba romani şi nu are nicio legăturăcu România, comentează cotidianul britanic.

"Politicienii ar trebui să se concentreze în schimb pe creareaunor oportunităţi educaţionale mai bune şi a unor modalităţi princare să arate bogăţia moştenirii culturale a minorităţii rome", adeclarat Băsescu. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO