Politică

FMI: Fondul a sugerat autoritatilor romane un scenariu cu accent pe cresterea veniturilor

22.05.2010, 15:07 11

FMI a sugerat autoritatior romane o varianta cu accent pecresterea veniturilor, prin majorarea TVA si a cotei unice, dar sitrecerea la impozitarea progresiva, insa anumite reduceri dificileprivind cheltuielile ar fi fost luate in calcul in orice scenariu,se arata intr-un comunicat al institutiei citat de Mediafax Business.

"Am discutat diferite optiuni referitoare la mixul adecvat demasuri care ar fi necesar. FMI a sugerat o optiune care ar fi pusaccentul pe venituri. Intre masurile discutate s-au numaratmajorarea TVA si a taxei unice, dar si o trecere la o impozitareprogresiva", a spus seful misiunii de evaluare a acordului, JeffreyFranks, citat in comunicat.

Totusi, din cauza deficitului bugetar, masuri de reducere acheltuielilor ar fi fost necesare in orice scenariu.

"Avand in vedere deficitul bugetar, anumite reduceri dificile decheltuieli ar fi fost necesare in orice situatie avuta in vedere",a afirmat Franks.

Autoritatile romane si Fondul sunt in totalitate de accord inprivinta necesitatii unor masuri de corectie pentru abordareasituatiei economice dificile care afecteaza Romania, se noteaza incomunicat.

"Optiunea guvernului roman se concentreaza mai ales perenuntarea la ceea ce considera a fi cresteri nesustenabile alecheltuielilor din ultimii ani", a spus oficialul FMI.

Fondul mentioneaza ca decizia in privinta masurilor de urmatapartine Guvernului si este de accord ca alegerea Executivului vaasigura mentinerea deficitului in limite adecvate in anul 2010, semai arata in comunicatul institutiei. Mai multe despre comunicatul trimis de FMIcititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24