Politică

Gabriela Firea, către susţinătorii PSD: Aţi venit cu japca? V-a plătit cineva să veniţi?

Gabriela Firea, către susţinătorii PSD: Aţi venit cu...

Autor: Diana Grigore

09.06.2018, 21:04 2901

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a întrebat pe susţinătorii PSD strânşi în Piaţa Victoriei dacă au venit "cu japca" sau dacă au fost plătiţi pentru a participa la mitingul organizat de Partidul Social Democrat împotriva abuzurilor din justiţie

"Vreau, încă de la început, să lămurim câteva chestii pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile încât trebuie cu toţii să le dăm o lecţie. Aţi venit de bunăvoie la Bucureşti?Aţi venit cu drag?Vă place la Bucureşti? Aţi venit cu japca la Bucureşti? Nu! V-a plătit cineva? V-a obligat cineva? V-a ameninţat cineva? Bine aţi venit de bunăvoie la Bucureşti", i-a întrebat Firea pe manifestanţii strânşi în Piaţa Victorie.

Edilul Capitalei a declarat pe scena din faţa guvernului că Piaţa Victoriei este a tuturor românilor şi nu mai trebuie să fie "confiscată".

"Dreptul românilor este sfânt, votul românilor este sfânt, nu mai putem accepta în ţara noastră să votăm, să avem alegeri libere, să avem un parlament stabil, să avem un guvern legitim şi alticineva cu geacă roşie, participând la mitinguri ilegale să ne confişte votul românilor. Mitingul nostru este legal, autorizat, noi suntem cei care respectăm legea. Această Piaţă a Victoriei trebuie să fie a tuturor românilor care ştiu ce înseamnă democraţia. Această piaţă nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiţi de interese contrare ţării nostre", a adăugat Firea.

În finalul discursului, Gabriela Firea a rostit câteva versuri ale poeziei "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie?" scrisă de Mihai Eminescu.

Protestul PSD împotriva abuzurilor din justiţie a început la ora 20.00 şi aa dunat, în Piaţa Victoriei, susţinători din toate colţurile ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO