Politică

Geoana: Pastrarea lui Iliescu in PSD este pozitiva

15.11.2005, 19:06 19

Pastrarea lui Ion Iliescu in PSD este un lucru pozitiv, iar cine incearca sa insinueze ca ar fi mai bine cu Iliescu in afara partidului nu intelege ca in PSD este loc si pentru personalitati cu mai multa experienta si pentru valul mai nou de lideri, a afirmat ieri presedintele PSD Mircea Geoana.

"Pentru partid, pastrarea in randurile noastre a unui om cu experienta domnului Iliescu este un lucru pozitiv. Fiecare dintre noi avem si plusuri si minusuri, si eu, si domnul Iliescu (...), iar acestea se contabilizeaza intr-un fel sau in altul in preferintele electoratului. Dar cine incearca sa insinueze ca ar fi mai bine pentru PSD cu Ion Iliescu in afara partidului nu intelege faptul ca in acest mare partid al nostru este loc si pentru personalitati cu mai multa experienta si pentru valul mai nou de lideri din cadrul partidului", a spus Geoana.

Referitor la declaratiile facute zilele trecute de liderul PC Dan Voiculescu privind "ruperea" PSD, Mircea Geoana a apreciat ca liderii altor partide ar trebui sa se ocupe de propriile formatiuni, unde sunt probleme suficiente si sa fie mai putin preocupati de evolutiile PSD. "PSD a depasit momentul greu de dupa Congres, am ramas uniti, ramanem uniti si ne pregatim pentru viitoarea guvernare", a transmis el.

Pe de alta parte, Geoana a admis ca in PSD exista sensibilitati si nuante ideologice pe spectrul de stanga, de la stanga traditionala pana la zona de centru-stanga, dar acest lucru este firesc pentru un partid mare.

Amintind ca partidul pe care il conduce a trecut prin experiente dureroase in decursul anilor ''90, Geoana a apreciat ca sunt foarte multi cei care si-ar dori ca partidul sa se destrame, "sa se rupa in bucatele", mai la centru, la stanga sau la dreapta.

"Este foarte important ca singurul partid al social-democratiei romanesti sa ramana unit, pentru ca un PSD fragmentat ar reprezenta si o vulnerabilitate mai mare pentru democratia romaneasca", a mai spus el.

Geoana a tinut sa precizeze, insa, ca sintagma "a ramane uniti" nu inseamna ca social-democratii ar avea o solidaritate dincolo de litera legii fata de membrii de partid.

"Si as vrea sa nu facem confuzia intre unitatea partidului si ceea ce se numeste distinctia intre cei care sunt in partid si cei care, eventual, ar putea avea probleme cu justitia", a continuat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO