Politică

Guvernul a reuşit să treacă legea pensiilor de Parlament cu amendamentele dorite

Guvernul a reuşit să treacă legea pensiilor de Parlament cu amendamentele dorite,
16.09.2010, 10:37 221

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de CameraDeputaţilor, cu 170 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri,în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maratonîn care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impunăamendamentele dorite, scrie Mediafax.

Dezbaterile în plenul Camerei au durat circa 10 ore, timp încare deputaţii au luat şi două pauze de consultări.

Premierul Emil Boc a participat la prima parte a dezbaterii, întimp ce ministrul Muncii, Ioan Botiş, a rămas în sală până lafinalul şedinţei.

Discuţiile asupra legii au fost marcate de controverse întrereprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei, un moment semnificativfiind cel în care deputaţii s-au pronunţat asupra vârstei standardde pensionare.

După ce au votat de trei ori asupra aceluiaşi amendament,deputaţii au adoptat varianta iniţială aprobată de Senat, potrivitcăreia vârsta de pensionare va fi atât pentru femei cât şi pentrubărbaţi de 65 de ani. Ei au respins astfel propunerea Comisiei demuncă, potrivit căreia vârsta de pensionare pentru femei urma săfie de 63 de ani. Citiţi mai mult despre legea pensiilor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO