Politică

Guvernul anunţă că volumul de gaze pentru producerea energiei pe timp de iarnă va creşte cu 10% faţă de 2018

Guvernul anunţă că volumul de gaze pentru producerea...

Autor: Iuliana Barbu

12.08.2019, 15:38 72

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va aproba programul prin care este stabilit nivelul de combustibil necesar producerii energiei electrice pe timp de iarnă. Aceasta a anunţat că volumul gazelor înmagazinate pe timp de iarnă va creşte cu 10% faţă de 2018.

”Ne pregătim din timp pentru sezonul rece şi luăm măsurile pentru asigurarea stocurilor necesare pentru buna funcţionare a sistemul electro-energetic naţional în perioada 1 noiembrie 2019-31 martie 2020. Aprobăm în şedinţa de astăzi (luni n.r.-) programul de iarnă în domeniul energetic prin care stabilim nivelul stocurilor de combustibil în vederea producerii energiei electrice pe care producătorii trebuie să-l asigure până la data de 1 noiembrie 2019, dar şi necesarul de volum de apă din lacurile de amenajare", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a declarat că volumul de gaze înmagazinate pe timp de iarnă va creşte cu 10% faţă de anul 2018, iar rezervele din acumulările hidroenergetice cu 25%.

"Luăm aceste măsuri pentru ca toate instituţiile şi companiile din domeniu să fie bine pregătite pentru a preîntâmpina orice fel de problemă în aprovizionarea cu energie”, a completat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO