Politică

Guvernul cere FMI a patra derogare de la plata datoriilor către privaţi

Guvernul cere FMI a patra derogare de la plata datoriilor către privaţi
29.06.2010, 15:25 22

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declaratmarţi că nu s-au făcut progrese în primul semestru privindreducerea nivelului arieratelor statului către firme, astfel căRomânia ar putea cere o nouă derogare de la ţinta stabilită cu FMIla acest indicator. "La nivelul arieratelor nu s-a făcut progresepe primul semestru", a spus Vlădescu, citat de Gândul.

De la începutul acordul stand-by cu România, în luna mai 2009,Guvernul a cerut derogare pentru ţinta de arierate la fiecareevaluare, nereuşind să se încadreze în valorile trimestrialeasumate.

O misiune a FMI va sosi în România după data de 20 iulie pentrua evalua performanţele economice ale autorităţilor române pe primulsemestru, dar şi pentru a analiza noile prognoze pentru acest an şianii viitori. Printre indicatorii care vor fi analizaţi seregăseşte şi ţinta privind reducerea arieratele statului cătrecompanii. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO