Politică

Guvernul elimină taxa de solidaritate pentru proprietarii de mai multe case din proiectul Codului Fiscal

28.06.2010, 15:31 78

Guvernul a decis, luni, să elimine din proiectul de modificare aCodului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multelocuinţe să achite în acest an o taxă de solidaritate, urmând caimpozitarea să fie reglementată printr-un act normativ distinctfără incidenţă asupra Codului Fiscal, informează Mediafax.

"Am rediscutat luni ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şiam decis să eliminăm articolul privind taxa pentru clădiri, urmândca Ministerul Finanţelor să reglementeze procedura printr-unproiect de lege", a declarat, luni, ministrul Agriculturii, MihailDumitru.

Surse oficiale au precizat că Executivul a decis eliminareaarticolului care introducea taxa de solidaritate pentru mai multeclădiri deţinute în proprietate considerând că acesta era"atacabil".

Surse ministeriale ar explicat totodată că membrii Guvernului auapreciat că taxa de solidaritate nu poate fi introdusă prinmodificarea Codului Fiscal, ci trebuie reglementată printr-un actnormativ distinct fără legătură cu acest Cod. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO