Politică

Guvernul va stabili data euroalegerilor in maxim o saptamana

21.08.2007, 18:53 9

Data de organizare a euroalegerilor va fi anuntata de Guvern in maxim o saptamana, propunerile partidelor parlamentare fiind ca acest scrutin sa aiba loc la finele lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.
El a precizat ca reprezentantii partidelor si ai Guvernului se vor intalni incepand de astazi pentru a discuta eventuale modificari asupra legislatiei electorale, pentru a preveni fraude la exercitarea votului.
Vicepresedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat, la finalul consultarilor cu premierul Calin Popescu Tariceanu pe tema datei alegerilor pentru Parlamentului European, ca liberalii opteaza pentru o data cuprinsa intre 25 noiembrie si 9 decembrie. Nicolai a spus ca, in urma discutiilor, data de 25 noiembrie pare cea mai plauzibila pentru organizarea europarlamentarelor, data care din punctul de vedere al liberalilor pare "rezonabila".
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ca social-democratii au propus, la intalnirea cu premierul Calin Popescu Tariceanu, data de 9 decembrie pentru organizarea alegerilor europene. Pe de alta parte, senatorul PC Codrut Seres a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta doreste ca alegerile pentru PE sa fie organizate in a doua jumatate a lunii noiembrie.
Vicepresedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a propus datele de 18 sau 25 noiembrie pentru organizarea euroalegerilor.
Liderul PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor sustine data de 25 noiembrie pentru organizarea alegerilor europarlamentare, cu conditia ca Legea electorala sa fie modificata.
Premierul s-a mai intalnit cu partidele parlamentare, la 20 iunie, pentru discutii pe tema datei alegerilor PE, fara sa fie luata o decizie.
Guvernul a adoptat, la jumatatea lunii martie, o ordonanta de urgenta prin care alegerile pentru Parlamentul European, programate initial la 13 mai, au fost amanate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO