Politică

Iliescu ar putea superviza listele PSD

06.10.2004, 00:00 13

Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca va discuta cu Adrian Nastase despre listele PSD pentru Parlament, daca premierul "o sa simta nevoia" sa-l informeze. Ion Iliescu va candidat pentru un loc la Senat, ca independent, dar pe lista de partid, respectiv pe lista PSD. Noua lege a alegerilor generale ii permite acest lucru. PSD Bucuresti a anuntat ca ii ofera presedintelui primul loc la Senat, in aceasta circumscriptie. Anterior, Ion Iliescu a raspuns afirmativ invitatiei PSD de a reveni in fruntea partidului, dupa ce ii expira mandatul de sef al statului.
PSD isi finalizeaza in aceste zile listele electorale. Au fost mai multe saptamani de discutii, au fost (si mai sunt) nemultumiri legate de aceste liste - unii dintre actualii parlamentarui nu se mai regasesc pe locuri eligibile, trebuie facut loc si candidatilor propusi de PUR. S-a anuntat ca listele vor fi facute publice vineri.
Intrebat daca se va intalni cu Adrian Nastase sa discute pe aceasta tema, Ion Iliescu a raspuns: "Vi se pare nefiresc sa ma intalnesc cu premierul?".
Referindu-se la o eventuala discutie in legatura cu listele PSD pentru Parlament, seful statului a adaugat: "Poate, nu stiu, daca o sa simta nevoia sa ma informeze". Potrivit celor decise anterior, 10% dintre locurile eligibile pe listele PSD au fost pastrate pentru oameni ce vor fi desemnati dintre consilierii presedintelui sau dintre cei agreati de conducerea partidului. Mai multi consilieri ai presedintelui, cum ar fi Rodica Stanoiu, au participat in prealegerile organizate in PSD. Altii, asemenea Corinei Cretu, vor fi trecuti pe liste in mod automat. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO