Politică

Iliescu: Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă. Probabil au primit ceva solicitări

Iliescu: Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio...

Autor: Liviu Dadacus

24.12.2016, 17:31 3039

''Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea ţării. Vor oamenii să..., probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu ştiu care este raţiunea redeschiderii discuţiei, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci şi şapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt'', a comentat el.

Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze din acea perioadă, Iliescu a replicat: ''Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă''.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, dar şi fostul premier Petre Roman, precum şi Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Măgureanu şi alte persoane au fost inculpate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, au anunţat vineri procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO