Politică

Ioan Rus a intrat din nou in colimatorul AP

19.01.2004, 00:00 35



Purtatorul de cuvant al Actiunii Populare (AP), Mugur Ciuvica, a adus ieri acuzatii grave ministrului de interne Ioan Rus, despre spune ca a importat prin firmele la care este actionar - si care s-ar afla in relatii de afaceri cu firme off-shore inregistrate in Cipru, - mai multe sute de masini pentru ministerul pe care il conduce.



Ciuvica afirma ca, astfel, statul a fost pagubit cu milioane de dolari reprezentand taxe vamale si impozite. Rus a respins aceste acuzatii.



Mugur Ciuvica a declarat ieri ca i-a solicitat ministrului Rus, in baza legii informatiilor publice, sa prezinte detalii despre mai multe sute de masini importate de Ministerul Administratiei si Internelor, precizand ca a fost refuzat pe motiv ca publicarea datelor ar leza "siguranta nationala." Ciuvica a afirmat ca refuzul a determinat AP sa inceapa o ancheta proprie, din care rezulta ca firmele la care ministrul ar fi actionar - Autosincron si RMB Inter Auto - au relatii de afaceri cu patru firme off shore inregistrare in Nicosia si care au drept adresa o casuta postale. "Prin aceste casute postale se scurg sute de milioane de euro din Romania", a declarat purtatorul de cuvant al AP, adaugand ca acest "flux urias de bani" este gestionat de asociatul lui Ioan Rus la cele doua firme, Marius Mihut Pitigoi. "Cu ce se ocupa firmele lui Ioan Rus administrate de Marius Mihut Pitigoi? Aceste firme, sustin cei de la AP, vand in Romania masinile importate prin intermediul of- shore-uilor citate. Dupa ce isi opreste comisionul, ministrul roman Ioan Rus trimite restul de bani incasati pentru masinile vandute la casutele postale de pe strada Temistocle Dervis din Nicosia", a declarat Ciuvica. Ioan Rus, a respins acuzatiile aratand ca achizitiile de masini pentru Ministerul de Interne s-au facut in baza unei Hotarari de Guvern din anul 2000, cand premier era Mugur Isarescu, iar ministru de Interne Dudu Ionescu.



"Noi am fost numai beneficiarii. Toate contractele cu Mercedes au fost semnate de Dudu Ionescu. Erau bine fundamentate. Am si discutat la vremea respectiva cu Dudu Ionescu si l-am si felicitat", a aratat Ioan Rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO