Politică

Iohannis despre sentinţa în cazul Microsoft: Rămâne de pus în practică recuperarea prejudiciului

Iohannis despre sentinţa în cazul Microsoft: Rămâne...

Autor: Mediafax

04.10.2016, 14:21 155

Şeful statului a salutat faptul că ''avem un mare caz de corupţie clarificat în instanţă'', iar justiţia română a dovedit că poate să prelucreze astfel de dosare.

''Rămâne de pus în practică recuperarea prejudiciului'', a subliniat el.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus luni pedepse la închisoare cu executare în dosarul "Microsoft" pentru toţi cei patru inculpaţi cercetaţi în cauză. Potrivit deciziei judecătorilor, fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, va executa şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, trei ani de detenţie, iar oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru câte doi ani şi patru luni.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro. Nicolae Dumitru a fost condamnat pentru trafic de influenţă, urmând să-i fie confiscaţi 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro.

Gheorghe Ştefan a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instanţa hotărând confiscarea a peste trei milioane de euro. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost găsit vinovat de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a peste două milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24