Politică

Iohannis: Proiectul de ţară, elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţie

Iohannis: Proiectul de ţară, elaborat într-un grup de...

Autor: Mediafax

04.07.2016, 18:52 225

''Este nevoie de un nou proiect de ţară, un proiect pentru România, un proiect pentru România viitorului în Uniunea Europeană. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit. Toţi au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de ţară, care vine la 10 ani după ce România a devenit membră a Uniunii Europene. Această lucrare, acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României. Acest grup de lucru poate să lucreze, în varianta optimală, chiar şi în an electoral'', a anunţat şeful statului într-o declaraţie de presă.

El a precizat că toţi liderii politici şi-au asumat acest proiect.

''Un astfel de proiect poate deveni funcţional numai dacă e adoptat, aprobat şi susţinut consensual. Din păcate România a avut avut destul de multe aşa-numite proiecte, strategii care nu au fost implementate şi nici nu au dăinuit pentru că nu a fost consens politic. Vom stabili care e locul României, rolul României şi nivelul de ambiţie al României în Uniunea Europeană'', a concluzionat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO