Politică

Iohannis: Reuniunea de la Bucureşti va aduce contribuţii la efoturturile NATO de a fi mai puternic

Iohannis: Reuniunea de la Bucureşti va aduce...

Autor: Ştefan Pană

04.11.2015, 11:29 59

"Sunt recunoscător fiecăruia dintre dumneavoastră pentru că aţi acceptat invitaţia. Cu o voce comună, demonstrăm determinarea şi capacitatea noastră de a contribui la construcţia unei politici externe şi de securitate consolidate şi coerente care va întări securitatea regiunii şi a întregii Alianţe. (...) Sunt convins că prin consultările noastre de astăzi ne vom aduce contribuţia la eforturile ce au ca scop un NATO mai pregătit, mai puternic şi mai capabil să răspundă riscurilor şi ameninţărilor de securitate actuale, în primul rând celor din Est, dar şi celor din Sud", a spus Iohannis, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele le-a vorbit participanţilor despre provocările strategice pe care Alianţa le întâmpină, de la Marea Neagră la Marea Baltică, care "amplifică responsabilităţile ţărilor noastre în asigurarea stabilităţii şi a securităţii". "Răspunsurile noastre nu pot fi altfel decât coordonate", a mai spus preşedintele.

"Ţările noastre au aderat la NATO şi la UE dorindu-şi îndeplinirea unui vis de libertate şi pace, a dorinţei de a nu mai fi vreodată nevoiţi să trăim în frică, şi a nevoii de a beneficia de garanţia de securitate oferită de apartenenţa la NATO şi de prosperitatea şi dezvoltarea asigurate de apartenenţa la UE. Reuniunea de astăzi va reafirma angajamentul nostru comun faţă de aceste principii şi valori", a conchis Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO