Politică

Ion Iliescu a primit "Lingura de lemn" pentru intreaga cariera

22.04.2004, 00:00 13



Presedintele Ion Iliescu, aflat la Sarajevo la reuniunea la nivel inalt a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est, a inceput sa primeasca deja premii pentru sfarsitul carierei de sef al statului. Este vorba, deocamdata, despre o lingura de lemn oferita ieri de pensionarii din PD, cadou ce simbolizeaza nemultumirea lor fata de performantele politice ale presedintelui Iliescu. "Dupa cum in unele competitii ultimul loc este premiat cu lingura de lemn, la fel ii acordam si noi presedintelui Ion Iliescu acest trofeu la sfarsitul - speram - al carierei sale politice", a explicat semnificatia cadoului presedintele organizatiei pensionarilor din PD, Ioan Nastea.



Desi colegii de generatia ai sefului statului, afiliati PD, vorbesc despre finalul carierei politice, Ion Iliescu nu a facut un secret din faptul ca are planuri politice comune cu cele ale PSD dupa terminarea mandatului prezidential. Insa, niciodata nu le-a detaliat.



Pensionarii din PD au votat ieri si un manifest indreptat impotriva sefului statului, pe care il numesc "pensionarul mascat", document in care il fac responsabil pe Ion Iliescu pentru "soarta grea a colegilor de generatie". Manifestul poarta puternice accente ale discursurilor conducerii PD. Face referire la "bunastarea baronilor locali" si la faptul ca Ion Iliescu ar fi "umbrela de vreme rea a coruptilor". Pe fondul acestor nemultumiri, presedintele PD, Traian Basescu, a promis pensionarilor ca Alianta PNL-PD va avea ca prioritate reasezarea sistemului de pensii.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels