Politică

Liviu Dragnea: Astăzi va avea loc din nou o şedinţă CExN pentru a discuta noua propunere de premier

Liviu Dragnea: Astăzi va avea loc din nou o şedinţă...

Autor: Liviu Dadacus

15.06.2017, 08:15 129

Liviu Dragnea a anunţat că în cursul zilei de joi va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Naţional al PSD pentru a discuta, împreună cu ALDE, propunerea de premier, care să fie înaintată preşedintelui Iohannis.

"Mâine vom avea o şedinţă a CExN din nou ca să discutăm împreună cu colegii din ALDE despre propunerea de premier care să fie înaintată preşedintelui Iohannis", a spus Dragnea.

Jurnaliştii i-a transmis lui Dragnea că la momentul acesta Sorin Grindeanu este încă în funcţie şi l-au întrebat dacă joi PSD şi ALDE vor face o propunere de premier cu care să meargă la Cotroceni cât încă acesta nu a demisionat.

"Sper ca Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură, nu mai are Guvern", a răspuns Dragnea.

"Am mai adoptat o decizie la sugestia unor colegi. S-a decis ca orice membru PSD care ar intra într-un Guvern care nu mai are susţinerea PSD să îşi piardă calitatea de membru. Discutăm de un Cabinet care nu mai are membri, de un prim-ministru care sper să ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au dat sprijin", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD şi ALDE dacă Sorin Grindeanu vine cu alte propuneri de miniştri pe care să le înainteze preşedintelui Iohannis, liderul PSD a spus că nu se mai poate folosi această procedură când se schimbă configuraţia politică a Guvernului.

"Un prim-ministru e legitim cât timp are sprijinul politic al formaţiunilor care l-au votat", a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO