Politică

Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar de...

Autor: Monica Moanea

11.04.2016, 16:34 231

Liberalul PNL Ludovic Orban, care a fost audiat luni de procuroii DNA, este cercetat sub control judiciar într-un dosar de corupţie.

"Am calitatea de inculpat. Este legat de ceva petrecut mai de curând. PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, permanent în toate ocaziile solicitările formulate de DNA şi nu voi face nicio excepţie în acest caz", a declarat Ludovic Orban la ieşirea din sediul DNA.

Totodată, acesta a declarat jurnaliştilor că nu vrea să perlicliteze şansa partidului de a câştiga alegerile la Primăria Capitalei.

"Nu mai candidez. Nu am încasat niciun leu. Deodamdată nu am dezamăgit pe nimeni. Instanţa decide dacă o persoană este sau nu nevinovată. Cariera nu mi s-a oprit aici. Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atâta timp cât sunt implicat intr-un proces de natură penală nu pot să mă prezit în faţa cetăţenilor să le cer votul. Mă simt într-un fel neîndreptăţit dar nu pun în niciun fel la îndoiala activitatea pe care o desfăşoară DNA", a mai spus liberalul.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni, pe pagina sa de Facebook, că a fost citat de procurorii DNA pentru a fi audiat, menţionând că este curios să afle motivul pentru care a fost chemat.

"Astăzi mă voi abate de la programul obişnuit, nu particip la nicio întâlnire cu alegătorii, nu particip la nicio emisiune, nu mă întâlnesc cu specialişti independenţi pentru finalizarea programului pentru bucureşteni, astăzi am aflat că trebuie să fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Aştept curios să aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat", a anunţat pe pagina sa de Facebook candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Capitalei, Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL nu a precizat în mesajul postat care este calitatea în care a fost citat de procurorii anticorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO