Politică

MAE cere Londrei sa-i trateze pe romani ca pe toti membrii UE

05.09.2006, 18:40 14

Ministerul de Externe se opune restrictiilor privind accesul fortei de munca din Romania in Marea Britanie si cere un tratament similar celui acordat cetatenilor noilor state membre UE de catre autoritatile de la Londra. Subiectului accesului liber pe piata muncii britanica a fost luat in discutie in numeroase randuri de reprezentantii diplomatiei romane si oficialii britanici, fiind mentionate efectele pozitive ale deschiderii pietei britanice a muncii la 1 mai 2004 pentru noile state membre UE, dar si eforturile autoritatilor romane pentru scaderea semnificativa a migratiei ilegale, potrivit unui comunicat de ieri al MAE.
MAE este in dialog cu Ambasada britanica de la Bucuresti pe tema accesului fortei de munca din Romania in Marea Britanie, iar Ambasada Romaniei la Londra este in contact permanent cu autoritatile britanice pe acelasi subiect. Autoritatile romane sunt in legatura si cu reprezentantii comunitatii romanesti din Marea Britanie pentru a discuta modalitati de abordare a problematicii migratiei din Romania si a defini eforturile de prezentare obiectiva a Romaniei si romanilor in Marea Britanie. Ministerul da asigurari ca va continua sa actioneze pentru obtinerea unui regim nediscriminatoriu pentru cetatenii romani in ceea ce priveste accesul pe pietele nationale de forta de munca din UE, aceasta tema fiind mentinuta pe agenda dialogului bilateral cu toate statele membre ale Uniunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO