Politică

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea: Îmi dau demisia din funcţia de ministru dacă partidul îmi cere

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social,...

Autor: Liviu Dadacus

13.06.2017, 12:06 99

„Dacă partidul îmi cere să îmi dau demisia, evident că mi-o dau pentru că partidul m-a pus acolo, nu este o funcţie adusă de acasă”, a spus Petrea.

Întrebat dacă şi premierul Grindeanu ar trebui să procedeze la fel, Petrea a spus că aceasta este o discuţie pe care ar trebui să o facă premierul cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă premierul Grindeanu ar trebui să plece din funcţie, Petrea a spus: „Nu e o decizie pe care să o iau eu, o va lua CExN , mâine”

El a mai spus că şi-a depus demisia în alb, ca toţi miniştrii, la preluarea mandatului, la SGG, fiind un act „simbolic”.

Petrea a mai arătat că nu a primit nicio solicitare de a demisiona şi nici evaluarea activităţii sale de ministru.

„Nu ştiu dacă s-a terminat evaluarea, nu am primit evaluarea”, a spus Petrea.

Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt cei trei miniştri care au trecut evaluarea, ceilalţi membri din Cabinetul Grindeanu nereuşind să se încadreze în cerinţele partidului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

”Nu ştiu ce notă am. Ştiu că am trecut evaluarea. De fapt nu am avut niciun fel de emoţii pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat şi mai sunt 39 până la sfârşitul acestui an, dar nu am ieşit din termen”, a declarat marţi Lia Olguţa Vasilescu, confirmând aşadar că a trecut de evaluarea din partid.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Carmen Dan, ministrul de Interne sunt ceilalţi doi membri ai Executivului care au trecut evaluarea, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în ţară din Croaţia, şi i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiţii. premierul a respins însă cererea, potrivit unor surse.

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO