Politică

Mitrea: Imi dau demisia, dar ma voi intoarce. Nu asteptati sa ma calugaresc!

04.09.2008, 20:03 15

Deputatul Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, si-a anuntat ieri demisia din Camera Deputatilor, mentionand insa ca dupa acest episod privind cercetarea sa de catre DNA (Departamentul National Anticoruptie) nu se va calugari, ci se va reintoarce in Parlament.
"Nu m-am razgandit. Nici vorba. Fac parte dintre cei care nu se razgandesc. Au nemtii o vorba: 'Un om, un cuvant'. Nu am gasit alta solutie sa ies din aceasta situatie onorabil. Pentru ca este o chestiune de onoare, nu o chestiune juridica. Faptul ca ti se spune tot timpul ca te ascunzi dupa imunitate ca sa nu te ancheteze nu stiu cine este jenant. Si mi s-a spus destul. Am rugat colegii sa mi se dea un vot in favoarea inceperii urmariri penale, au hotarat altfel, au votat cum au vrut", a sustinut Miron Mitrea.
Intrebat ce spera sa obtina prin acest gest, Mitrea a spus ca nu vrea si nici nu are sa obtina nimic in afara de faptul ca va avea mai multe greutati, in continuare, cu DNA.
"Eu astazi (ieri - n.n.) imi dau demisia si intru
intr-un alt tip de legatura cu institutiile statului. Nu am sa folosesc formula: 'Ma pun la dispozitia Procuraturii!', pentru ca nu fac asta. Eu nu fac gesturi sa ma pun la dispozitia lor. Am fost doi ani de zile si m-au anchetat, stiu ce este acolo si nu am nici cea mai mica incredere in procurorii politici de la DNA. Nu am incredere, dar nu aveam cum sa ies onorabil. Onoarea nu aveam cum sa mi-o apar ramanand in continuare in Parlament", a spus Mitrea. La remarca privind reintoarcerea sa in Parlament dupa alegeri, pe un post de senator, Miron Mitrea a mentionat ca nu are de gand sa se calugareasca dupa acest episod. "Nu va asteptati sa ma calugaresc dupa acest moment. Nu ma retrag la manastire, raman in politica, fac un gest pentru mine ca sa-mi apar onoarea cumva si ca sa arat ca nu am niciun fel de frica. Sa faca anchete, sa lucreze, sa inceapa dosarul, sa trimita in Justitie, sa ma trimita in judecata, sa vedem ce e in dosar, eu stiu ce e in dosar. Sunt un om care am fost intotdeauna responsabil fata de faptele mele", a apreciat Miron Mitrea.
Intrebat de ce isi doreste inca un mandat de parlamentar, Mitrea a spus ca asta este meseria sa, aceea de parlamentar.
Mitrea este cercetat de procurori pentru o afacere care are legatura cu dosarul Zambaccian, in care este cercetat si fostul premier Adrian Nastase. Procurorii au cerut Camerei incuviintarea pentru cercetarea sa si a lui Nastase, dar in sesiunea extraordinara din aceasta vara acest lucru nu s-a produs din cauza absentei deputatilor. Mitrea a spus atunci ca va demisiona pentru ca nu doreste sa se ascunda in spatele imunitatii, dar comentariile analistilor politici fata de acest anunt au fost ca el doreste sa se prezinte in campanie drept un om care nu are nimic de ascuns pentru a reveni apoi in Parlament, caz in care, din nou, procurorii trebuie sa ceara incuviintarea Legislativului pentru ca cercetarile sa poata continua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO