Politică

Nicuşor Dan: Programul propus de PSD-ALDE va amaneta viitorul României

Nicuşor Dan: Programul propus de PSD-ALDE va amaneta...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.01.2017, 16:49 136

''Un nou guvern ar fi trebuit să fie speranţa unui nou început pentru România. Din păcate, nu vedem această speranţă nici în programul de guvernare şi nici în echipa pe care primul ministru ne-o propune. Speranţa unui nou început ar fi presupus şi o analiză onestă a unde suntem cu România. Nu am găsit această analiză. Ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în România se fură din banul public, ne-ar fi plăcut să fi citit în programul de guvernare că în România există autorităţi care adesea dau acte ilegale şi abuzive, ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că există în spaţiul universitar multă impostrură, ne-ar fi plăcut să citim în programul de guvernare că în domeniul sănătăţii există o uriaşă reţea de interese oculte şi ne-ar fi plăcut, mai ales să citim în programul de guvernare cum şi-a propus acest guvern să rezolve nişte probleme reale pe care românii le resimt'', a spus Nicuşor Dan în plen.

El a mai adăugat că a găsit în programul de guvernare că guvernările PSD şi ALDE au adus prosperitate românilor.

''Mi-e teamă că ne uităm la alte Românii, mi-e teamă că avem totuşi în România 8 milioane de oameni care trăiesc sub pragul de sărăcie, mi-e teamă că peste 3 milioane de oameni au ales să părăsească România, ceea ce însemană că nici unii, nici alţii nu au găsit prosperitatea'', a explicat Dan.

El a apreciat că programul economic propus de PSD-ALDE este falimentar, creştere masivă a cheltuielilor, dar cu previziuni asupra veniturilor nerealiste.

''Nu poate să ducă decât la deficit, îndatorare şi inflaţie. De fapt, sub promisiunile din acest program de guvernare - care sună bine, dar sunt nesustenabile - se amanetează viitorul României şi se îndatorează generaţiile viitoare'', a mai spus preşedintele USR.

El a făcut aprecieri critice şi la adresa miniştrilor propuşi pentru a face parte din Executiv.

''Tinerii care se uită azi la noi şi care se gândesc dacă merită să mai rămână în România ar fi trebuit să găsească în oamenii proşi modele de viaţă. Ce văd ei dacă se uită la câteva din persoanele propuse? Văd că primul om demis pentru incompetenţă după tragedia de la Colectiv devine ministrul Tineretului, văd că un primar acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani devine ministrul muncii, văd că o funcţionară descoperită de ANI în conflict de interese ajunge ministrul Apelor şi Pădurilor. Poate mai grav, faptul că unul dintre coordonatorii Marţei negre, o adevărată lovitură la adresa statului de drept, devine ministrul Justiţiei mi se pare inacceptabil'', a subliniat Nicuşor Dan, amintind şi de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Externe.

El a concluzionat că impunerea acestui Guvern reprezintă o ''repesedizare'', precizând că parlamentarii USR nu vor vota în favoarea acestui Executiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO