Politică

Noul ministru pentru relaţia cu diaspora a uitat să semneze la depunerea jurământului

Noul ministru pentru relaţia cu diaspora a uitat să...

Autor: Mediafax

07.07.2016, 17:26 336

După ce preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis noilor miniştri un mesaj şi ceremonia a fost declarată închisă, Maria Ligor s-a întors la pupitru pentru că uitase să semneze jurmântul pe care l-a citit, ca formalitate de învestire în funcţia de ministru.

Noul ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, este diplomat de carieră din 1996, fiind în prezent ambasador al României în Canada. Ea a preluat postul de la Ottawa la sfârşitul lunii mai 2013.

Între iulie 2006 şi august 2011 a fost ambasadorul României în Regatul Spaniei şi Reprezentant Permanent pe lângă Organizaţia Mondială a Turismului.

Anterior, în perioada 2003-2006, a fost director general pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe, în timpul negocierilor de aderare la UE, contribuind la finalizarea negocierilor şi la pregătirile pentru semnarea Tratatului de Aderare.

Maria Ligor a mai lucrat la misiunea diplomatică României pe lângă UE, la Bruxelles, la Ambasada României la Luxemburg, cu stagii la Parlamentul European şi la Consiliul Europei, la Strasbourg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24