Politică

Opozitia critica restructurarea

01.03.2004, 00:00 17



Opozitia crede ca modificarile in structura guvernamentala reprezinta, fie o simpla operatiune de imagine sau o incercare de reechilibrare a centrelor de putere de la palatulele Victoria si Cotroceni.



"O fatarnicie absoluta", "un joc de imagine jalnic", avand in vedere ca nu schema Executivului reprezinta problema Romaniei, ci componenta acestuia, a comentat PNL. "Atat timp cat ministri precum Dan Ioan Popescu - care n-a realizat reforma, restructurarea si privatizarea utilitatilor, Ioan Rus - care n-a realizat reforma administratiei, Rodica Stanoiu - care n-a realizat reforma justitiei si Miron Mitrea - care n-a realizat transparenta in acordarea contractelor raman membri ai Guvernului, restructurarea nu inseamna nimic", a aratat, ieri purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu.



De asemenea, PNL considera "cel putin ciudata" aducerea consilierului prezidential Ioan Talpes in functia de ministru de stat, cunoscute fiind "controvesele care planeaza asupra persoanei lui".



Presedintele PD, Traian Basescu, a declarat ieri ca Ioan Talpes nu este si nu va fi un om al Executivului, ci va fi cel care va conduce Guvernul, iar Adrian Nastase se va ocupa de alegeri.



"Ioan Talpes nu este si nu va fi un om al Executivului, ci va fi cel care va conduce Guvernul in continuare, iar Adrian Nastase va ramane baiat de mingi, care sa duca afise la alegeri", a afirmat Traian Basescu. Actiunea Populara apreciaza ca anuntata restructurare a Guvernului reprezinta "un joc de putere" intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, dar si o "dovada de dispret" fata de soarta Romaniei si de cerintele Uniunii Europene.



Potrivit unui comuncat al AP remis presei si semnat de purtatorul de cuvant al formatiunii, Mugur Ciuvica.



Partidul Umanist a apreciat intr-un comunicat ca restructurarea Guvernului in formula facuta publica de premierul Nastase reprezinta doar "o incercare de echilibrare a fortelor intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni". iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO