Politică

Opozitia ii aduce noi acuzatii lui Tariceanu

13.06.2005, 20:06 17

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, i-a transmis ieri premierului Calin Popescu-Tariceanu o noua scrisoare - a treia in ultimile doua saptamani - in care acuza Guvernul de politizarea Justitiei si sustine ca Legislativul lucreaza "la turatie minima".

In document, Nastase ii aminteste lui Tariceanu ca a fost ministru al industriilor "intr-o perioada in care PIB al Romaniei a scazut cu 16%".

"Nu tin sa am ultimul cuvant in acest schimb de epistole, dar pseudoargumentele cu iz electoral pe care le-ati invocat impun clarificari", sustine Nastase, ca motiv pentru ca i-a trimis inca o scrisoare premierului.

Liderul PSD afirma ca Tariceanu a jignit eforturile din ultimii patru ani ale romanilor, atunci cand sugereaza ca incheierea negocierilor a fost "o pomana facuta de UE".

Saptamana trecuta, Tariceanu a raspuns unei scrisori a lui Nastase - care ataca intentia Guvernului de a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului - in care facea responsabil guvernul PSD pentru introducerea, in Tratatul de aderare la Uniunea Europeana, a clauzei de salvgardare care ar putea amana aderarea cu un an.

Tariceanu afirma, in respectivul document, ca acea clauza a fost introdusa pentru ca PSD nu a facut reforma si nu a schimbat starea de fapt din justitie. Tariceanu adauga ca opozitia PSD fata de asumarea raspunderii - pe pachetul privind proprietatea si justitie - reprezinta de fapt intentia de a bloca reforma in justitie.

In replica, Nastase a acuzat ieri actuala putere ca, in perioada in care activa in opozitie, a cerut amanarea incheierii negocierilor, "inclusiv pe motivul pueril ca aceasta se nimerea in perioada campaniei electorale din Romania".

Tot ieri, Ion Neagu, vicepresedinte al organizatiei PSD din Capitala, a criticat pachetul de legi prin care guvernul isi va asuma maine raspunderea pentru ca, spune el, incalca dispozitiile constitutionale in materie, intrucit modifica un numar mare de legi, respectiv 17, care provin din "domenii deosebit de variate".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO