Politică

Parlamentarii fac ravagii pe sosele

16.09.2003, 00:00 34



Procurorul general al Romaniei, Ilie Bartos, a cerut ieri ridicarea imunitatii a doi deputati - Luca Stefanoiu (PSD) si Robert Raduly (UDMR) - implicati in accidente rutiere soldate cu moartea, respectiv vatamare de persoane. In aceeasi zi, senatorul Antonie Iorgovan a accidentat cu masina un copil. Procurorul general ar putea cere ridicarea imunitatii parlamentare si a senatorului PSD Traian Rece, suspectat ca ar fi incasat ilegal taxe TVA.



Procurorul general al Parchetului CSJ, Ilie Botos, a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa dispuna ridicarea imunitatii parlamentare a doi deputati acuzati de vatamare corporala si, respectiv, ucidere din culpa, in urma unor accidente rutiere.



Acest demers a fost facut de procurorul general al Parchetului Curtii Supreme de Justitie, Ilie Botos, in vederea trimiterii in judecata a parlamentarilor Luca Stefanoiu si Robert Raduly Kalman.



Astfel, deputatul UDMR de Harghita Robert Raduly Kalman este cercetat pentru ca a accidentat o bucuresteanca, la 31 octombrie 2001, pe o trecere de pietoni din Predeal.



In aprilie 2002, un copil in varsta de cinci ani, din localitatea maramureseana Baia Sprie, a fost accidentat mortal, in timp ce se juca pe trotuar, de un autoturism condus de deputatul PSD de Maramures Luca Stefanoiu.



Surse din cadrul Politiei Rutiere au sustinut la vremea respectiva, ca deputatul Stefanoiu avea o alcoolemie de 0,40 la mie, in conditiile in carte probele i-au fost recoltate la doua ore de la producerea accidentului. Luca Stefanoiu a sustinut, la acea vreme, ca rezultatul alcoolemiei este cauzat de merele pe care obisnuieste sa le consume pentru a-si trata diabetul.



Pentru ridicarea imunatatii celor doi deputati este nevoie de votul majoritatii Camerei Deputatilor. Ridicarea imunitatii parlamentare va permite justitiei sa efectueze cercetarea penala.



Tot ieri, surse din Politie au declarat ca senatorul Antonie Iorgovan este cercetat de Politie dupa ce, ieri, a accidentat cu masina un copil, pe soseaua Colentina din Capitala.



Primele cercetari au indicat ca accidentul s-a produs pentru ca, din cauza traficului aglomerat, senatorul a ocolit prin stanga refugiul statiei de tramvai, iar copilul a traversat la culoarea rosie a semaforului. Copilul a fost internat cu diagnosticul de fractura cu deplasare in treimea medie de la gamba stanga.



Pe de alta parte, procurorii au dispus ieri efectuarea unei expertize grafologice in dosarul in care senatorul Traian Rece este invinuit pentru incasare ilegala de TVA, urmand sa se ceara declansarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare a acestuia, a declarat procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. Senatorul PSD Traian Rece este in vizorul Parchetului Curtii Supreme de Justitie de trei ani, pentru ca ar fi incasat ilegal taxe TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO