Politică

PD-L suna mobilizarea generala pentru trimiterea in judecata a lui Adrian Nastase si Miron Mitrea

05.08.2008, 19:42 14

Deputatii democrat-liberali vor fi mobilizati prin orice mijloace pentru a participa la sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor din 13 august, cand vor fi dezbatute cererile DNA in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea, iar cei care vor lipsi vor fi sanctionati, anunta prim-vicepresedintele partidului Theodor Stolojan.
"BPN (conducerea restransa - n.n.) a luat hotararea de a-i mobiliza pe toti deputatii PD-L pentru a fi prezenti la sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, unde se vor examina cererile DNA, desfasurarea anchetelor penale si trimiterea in justitie a dosarelor peroanelor suspectate de acte de coruptie, pentru care trebuie avizul Camerei", a aratat ieri Stolojan, dupa sedinta Biroului Permanent National (BPN).
El sustine ca mobilizarea este extrem de serioasa: "Niciun deputat al PD-L nu va lipsi, decat in cazuri cu totul exceptionale, de internare in spital. (...) Vom lua legatura cu fiecare deputat sa intelegem bine unde se afla in ziua de 13, daca are vreun motiv intr-adevar cu totul iesit din comun. In rest, intrerupere de concedii, astea sunt masurile".
Liderul PD-L a mentionat ca deputatii care vor absenta de la sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor vor fi sanctionati de partid.
Deputatii PD-L vor vota pentru trimiterea in justitie a celor doi fosti membri ai guvernului.
"Ei spun si declara public ca vor sa ajunga in fata justitiei, sa-si dovedeasca nevinovatia sau justitia sa dovedeasca vinovatia. Suntem intr-o situatie de rasul lumii, in care cei impricinati doresc sa ajunga in Justitie, iar Parlamentul Romaniei nu-i lasa", a conchis Stolojan.
De cealalta parte, PSD sustine ca dosarele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea reprezinta "instrumente politice", votul social-democratilor in privinta acestora urmand a fi decis in cadrul grupului parlamentar. "Eu sustin si noi sustinem ca ambele dosare reprezinta instrumente politice orchestrate pentru spectacol politic si lasate in mana Parlamentului ca sa poata fi acuzat inainte de alegerile parlamentare", a precizat deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz.
Potrivit acestuia, votul parlamentarilor social-democrati in sesiunea extraordinara din 13 august, in ce priveste dosarele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, va fi discutat si decis in cadrul grupului parlamentar al PSD din Camera.
Duvaz a afirmat ca la discutiile din grupul parlamentar se va tine cont si de declaratia lui Miron Mitrea, care solicita colegilor sai sa dea un vot in sensul aprobarii cererii de urmarire penala, in caz contrar el urmand sa-si dea demisia din Parlament.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, saptamana trecuta, convocarea in data de 13 august a unei sesiuni extraordinare a Camerei, cu doua puncte pe ordinea de zi: situatia inundatiilor si avizul inceperii urmaririi penale a fostilor ministri Adrian Nastase si Miron Mitrea, ceruta recent de DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO