Politică

Pestii coruptiei s-au transformat in crocodili, spune Quayle

01.11.2005, 20:04 19

Ambasadorul britanic la Bucuresti, Quinton Quayle, spune ca, in lupta anticoruptie, trebuie sa se tina seama ca in apele romanesti nu exista nu numai pesti, ci si "o reptila periculoasa".

Parafrazand o formula des repetata de oficialii europeni ("prindeti si pestii cei mari") atunci cand vine vorba despre coruptia din Romania, ambasatorul britanic, a carui tara detine presedintia UE, a declarat: "In apele romane exista insa nu numai pesti, ci si o reptila periculoasa. Acesta este crocodilul, un pradator inteligent si abil. Gras si smecher, acesta s-a obisnuit sa manance bine si sa traiasca in apa murdara. El nu se teme de navod, si, mai mult, poate chiar sa il distruga. Singurul lucru de care ii este frica crocodilului este ca apa in care traieste sa fie curatata. Atunci, el ar deveni vizibil si vulnerabil".

Ambasadorul britanic a fost ieri prezent la lansarea oficiala a Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, o institutie care se va ocupa de coruptia din minister.

Quayle, si-a exprimat convingerea ca "apele incep sa se limpezeasca si climatul din Romania se schimba" si ca Directia Generala Anticoruptie va avea un rol semnificativ in "curatarea apei", astfel incat sa li se permita romanilor "sa traiasca in sfarsit in apa curata, fara a se mai teme de crocodili".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO