Politică externă

Catastrofa aviatica in Turcia

27.05.2003, 00:00 25

Un avion de pasageri de tipul Yak-42, avand la bord trupe spaniole de mentinere a pacii care se intorceau din Afganistan, s-a prabusit ieri in apropierea portului Trabzon de la Marea Neagra, in nord-estul Turciei.
62 de soldati spanioli, un civil si cei 12 membrii ai echipajului ucrainean au murit in accidentul aviatic. Intre militari era si seful contingentului, locotenent-colonel Jose Ramon Sola Ferro. Potrivit responsabililor aviatiei civile turce, citata de AFP, cauza accidentului este o eroare de pilotaj. Avionul, aflat la mare altitudine, s-a prabusit in timp ce facea a treia incercare sa aterizeze intr-o ceata foarte deasa. Ministrul spaniol al apararii Federico Trillo, insotit de medici legisti, a plecat ieri dupa amiaza in Turcia pentru a facilita repatrierea trupurilor soldatilor spanioli. Duminica seara, contingentul spaniol se imbarcase la Kabul dupa trei luni de serviciu in Forta Internationala de Asistenta de Securitate in Afganistan. Soldatii ar fi trebuit sa aterizeze la Zaragoza, Spania. In prezent, dintre cei 4600 de soldati, veniti din 29 de state, atasati Fortei Internationale de Asistenta de Securitate in Afganistat,  120 sunt soldati spanioli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO